(BO) Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково отпразнува 19-годишнина

BOBSTH 12:43:01 11-09-2019
GI1241BO.001
Хасково – дневен център – годишнина

Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково отпразнува 19-годишнина

Хасково, 11 септември /Николай Грудев, БТА/
Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково отпразнува своята 19-годишнина, съобщиха от кметската управа. Гости на тържеството са били кметът Добри Беливанов и Иванка Христозова, майка на Марина, момичето, на чието име е наречен центърът. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване, а родителите й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания, припомниха от общината.
Кметът Беливанов е пожелал на децата все така да са борбени и позитивни и да имат много поводи за празници. Той е подчертал, че от тази година общината е разширила предлаганите услуги в „Марина“, като е създала център за дневна грижа за възрастни с увреждания. Оказа се, че тази грижа е изключително необходима и вече са заети 39 от общо 40 места за възрастни в центъра, поясниха от общинския пресцентър.
Родителите са изразили задоволството си от полаганите грижи от рехабилитатори и специалисти от различни профили, съобразени с нуждите на ползващите услугата. За доброто настроение на празника е помогнала и актрисата Силвия Предова, която по традиция е изрисувала лицата на децата с маски на приказни герои. Гости са били и настанени в други центрове за деца с увреждания в Хасково.

/ГИ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *