(OF) Според управляващите ДПС и БСП са провалили днешното заседание на парламента

Според управляващите ДПС и БСП са провалили днешното пленарно заседание. Парламентът не събра кворум, след като в залата се регистрираха 120 народни представители.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред журналисти отказа на депутатите от БСП и ДПС да се регистрират с думите: „Консолидираната опозиция в лицето на БСП и ДПС провали днешното пленарно заседание. Действията на опозицията са същите както и преди европейските избори. Заявлението им, че ще бъдат конструктивни и ще променят маниера си и поведението си, се оказа лъжа“.
Даниела Дариткова бе категорична, че следващата седмица ще се справят с кворума и предложените промени в Изборния кодекс за отмяна на машинното гласуване ще бъдат разгледани. „Надявам се, че колегите ще осъзнаят, че е по-добре да се борим с аргументи в дебата, вместо с подли номера, които не отговарят на претенциите им за отговорни политически партии“, добави тя.
Дариткова коментира, че си обяснява това поведение на опозицията с „липса на въображение“.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че отмяната на машинното гласуване ще бъде гласувана в зала. „Естествено, че ще мине. Искам да припомня, че от самото начало НФСБ сме се заявили категорично против машинно гласуване, тъй като това е най-елементарната форма за манипулиране на избори“, каза той и изрази задоволство от факта, че голяма част от политиците също са го разбрали.
Относно поведението на опозицията, Симеонов каза: „Не им препоръчвам да влизат в същия режим и същата спирала на падение, в които бяха влезли предишните няколко месеца. Видяхте, че това не се отразява здравословно“.
Според него и БСП, и ДПС имат своите задкулисни договорки. „Всеки си се бори за позиции в държавната администрация и всеки театрално го играе контра на разумните предложения. Това ще бъде за тяхна сметка, затова казвам, че няма да им се размине този път“, каза още той.

Източник: София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *