(BO) Инвестиционен проект за основен ремонт на пътя Караманица – Превала представи Югозападното държавно предприятие

BOBSTH 17:19:01 12-07-2019
GI1717BO.027
Сатовча – ЮЗДП – ремонт

Инвестиционен проект за основен ремонт на пътя
Караманица – Превала представи
Югозападното държавно предприятие

Благоевград, 12 юли /Десислава Велкова, БТА/
На публична среща в Сатовча Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ представи инвестиционен проект за основен ремонт на горския автомобилен път Караманица – Превала, съобщиха от пресцентъра на предприятието.
Срещата е инициирана от териториалното поделение на ЮЗДП поради голямото значение на пътя. Той се ползва от години от местното население, бизнеса, туристи и е пряка връзка с Доспат и Велинград.
По проекта се предвижда поетапно асфалтиране на 16-километровото трасе от разклона за с. Плетена до м. Превала, което в момента е в много лошо състояние, допълват от пресцентъра на ЮЗДП. Ще бъдат възстановени и всички подпорни стени и водостоци. С рехабилитацията на този участък ще завърши цялостното обновяване на пътя, свързващ Сатовча със Сърница през м. Превала.
От пресцентъра на предприятието съобщиха още, че на срещата са присъствали повече от 35 представители на заинтересованите страни, сред които зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров, служители на държавни и общински институции, както и собственици на вили, къщи за гости и дърводобивни фирми. В края на срещата е извършен оглед на част от пътя, при който са обсъдени необходимите мерки за защита на разположените в близост хидротехнически съоръжения, допълват от Югозападното държавно предприятие.
/ГИ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *