(BO) Детска академия по безопасност започна в Разград

BOBSTH 12:01:32 12-07-2019
MM1200BO.020
Разград – деца – академия

Детска академия по безопасност започна в Разград

Разград, 12 юли /Садет Кърова, БТА/
Детска академия по безопасност започна в Разград. Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на „Еколято“, съобщиха от Областната дирекция на МВР, основен организатор на проявата. Демонстрация направиха полицаите – водачи на служебни кучета, а криминалисти разказаха на децата за своята работа.
Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. Инициативата се провежда вече 18 години. За едно лято през нея минават около 200 подрастващи, разпределени в групи на случаен принцип. Първата за тази година академия завършиха 70 деца. Втората академия ще се проведе на 26 юли, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 9 август, посочват организаторите.
По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип. Партньори на полицията са Българският червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество.
В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от здравната инспекция пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

/ММ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *