(BO) Във Велико Търнов беше открит „Дикси Джаз Фест“

BOBSTH 12:04:31 12-07-2019
MM1203BO.021
Велико Търново – джаз фестивал – откриване

Във Велико Търнов беше открит „Дикси Джаз Фест“

Велико Търново, 12 юли /Сашка Александрова, БТА/
Във Велико Търново беше открито единадесетото издание на популярния музикален фестивал „Дикси Джаз Фест“, което тази година се провежда под мотото „111 удара в минута“, съобщиха от пресцентъра на Общината. Събитието събира в старопрестолния град едни от най-добрите съвременни български и чуждестранни музиканти. В първата вечер на сцената край паметника на Асеневци излязоха домакините от Royal Dixie Band, а официалното откриване уважи заместник-кметът на старата столица Ганчо Карабаджаков.
„Дикси Джаз Фест“ продължава тази и утре вечер с още четири концерта, всеки от които е с вход свободен. Началото на изпълненията е в 20,00 ч.
На сцената днес ще излязат музикантите от Акустично джаз трио Димитровград, в основата на което е джаз-китаристът Димитър Русев-Мутата. Заедно с него са Митя Йорданов /пиано/, Петър Ганев /ударни/ и Мария Арнаудова /вокал/. Много настроение ще предложи и съставът Funky Miracle. Музикантите смесват джаз, рок, соул, поп, R’n’B и други стилове в специфичен синтез. Бандата включва Симеон Желязков – вокал, Джордж Стойков – тромпет, Владислав Мичев – тромбон, синтезатор, Пламен Денчев – клавишни, Илия Колев – електрическа китара, Евден Димитров – бас китара, Радо Казасов – барабани.
В събота на сцената ще се качат австралиецът Дейвид Дауър – пиано, подкрепен от английския си ритмичен „отдел“ – Мат Фишър – барабани, както и Люк Фаулър – бас. През 2018 г. триото се появи на главната сцена на Международния джаз фестивал в Банско, а след това записа и най-новия си албум в България – „Made in Sofia“. Финалът на фестивала ще сложат SoulBmoll.
Част от програмата на парада е и своеобразно музикално дефиле по улиците на Велико Търново. То се провежда във всички фестивални дни.
Фестивалът е организиран от фондация „Дикси Джаз Фест“ и се провежда в партньорство и с подкрепата на Община Велико Търново.

/ММ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *